Špajza 25. siječnja 2019.

SendvičManija: 5 svjetskih sendviča za doručak, ručak i večeru

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
U slasne kombinacije s različitih strana kombinirajte najfinije mesne, riblje i sirne dodatke, a zatim ih pretvorite u delicije kojima je tako teško odoljeti...

Danski sendviči bit će idealan doručak, talijanski fantastičan ručak, dok francuske svakako rezervirajte za slasnu večeru. Mesne, riblje, vegetarijanske, jednostavne ili složene, sočne i moćne kombinacije, vjerujte, osvojit će vas već na prvi pogled.

 

Možda vas zanima... Tri zlatna pravila dobrih sendviča - hrskavo, kremasto i slasno Špajza Možda vas zanima... Tri zlatna pravila najfinijih toplih sendviča Špajza

 

Danski doručak

Smorrebrod su sendviči koji dolaze iz Danske, a ono što ih čini posebnima su različite kombinacije okusa i tek jedna kriška kruha. Nemaju poklopac, već se sastojci pripremaju na podlozi od raženog ili drugog punozrnatog kruha te su idealni za potrošiti baš sve iz hladnjaka.

Tako ih možete premazati humusom ili sirnim namazom, dodati im tanko rezanu omiljenu kobasicu, šunku, losos ili pak haringe i srdele te ih na kraju začiniti sezonskim povrćem. Idealan su za klasičan, ali i vegetarijanski doručak. Možete ih sastavljati od grilanog povrća, omiljenih povrtnih namaza, začina i preljeva.

 

Možda vas zanima... Smorrebrod - danski sendviči bez poklopca Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Talijanski ručak

Iz talijanske smo kuhinje odabrali dva klasika koja svakako morate isprobati. Muffuletta i Stromboli bit će idealan doručak, ručak i večera, a ukusni će biti čak i dan nakon pripreme. Također, savršeni su za veća druženja na kojima divnim spojem namirnica oduševljavaju baš svakog gosta. 

Muffuletta je sendvič koji se priprema od cijelog kruha okruglog oblika koji se zatim puni različitim mesnim i sirnim dodacima. Što više kvalitetnih narezaka, to će muffuletta biti bogatija i ukusnija. Dodati joj možete i pesto ili umak po želji dok između slojeva šunke, pršuta i tanko rezanih kobasica možete ubaciti i povrće po želji. 

 

Možda vas zanima... Muffuletta: Sočna štruca vrhunskog okusa Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za nešto složeniji ručak ili grickalicu, bacite se na pripremi omiljenog talijanskog klasika koji spaja divno, meko i prozračno tijesto s punjenjem po samo vašoj želji.

Stromboli je štruca koju će voljeti mali i veliki, a ono što nam se posebno sviđa kod ovog jela jest činjenica da ga možete prilagoditi samo svom ukusu i željama. Tako u tijesto možete umotati ostatke od ručka od prethodnog dana ili je puniti pršutom, najfinijim sirevima i kuhanim jajem koje će stvoriti vizualno privlačnu sendvič štrucu.

 

Možda vas zanima... Stromboli: Ostaci pečenja postaju slasna štruca Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Francuska večera

Za croque monsieur i madame zasigurno ste već čuli, a kako se ova dva slasna sendviča pripremaju, potražite u našim omiljenim receptima u nastavku. Za pripremu ovih francuskih delicija trebat će vam dobar kruh, fina šunka, sir, jaja te bešamel umak koji će ovim sendvičima dati posebnu kremastu teksturu i pretvoriti ih u vašu novu omiljenu večeru.

 

Možda vas zanima... Zašto francuski croque madame pobjeđuje svaki drugi sendvič Recepti Možda vas zanima... Croque monsieur: Je li ovo najbolji sendvič na svijetu? Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.