Špajza 05. siječnja 2018.

Tri zlatna pravila najfinijih toplih sendviča

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Topli sendviči definitivno su favoriti zimskog doručka ili večere. Naučite kako ih pravilno pripremati i uživajte u najhrskavijim toplim zalogajima koje možete zamisliti.

Što jednostavnije, to bolje!

Malo maslaca, dobar sir i ista takva šunka već mogu stvoriti savršen topli sendvič. Koristite li više vrsta sira, okusi će biti bolji, dok bi više vrsta mesnih dodataka moglo zbuniti nepce. Kruh možete premazati i majonezom, no zbog tankog sloja maslaca na obje kriške kruha, dobit ćete hrskaviju koricu.

 

Možda vas zanima... Pravo otkriće: Elegantni topli sendviči Recepti

 

Prenatrpani sendviči bit će teži za uživanje dok jednostavnijima uvijek možete dodati još dodataka po želji. Žlica kiselog vrhnja ili svježe povrće podići će kombinaciju, no dodajte ih tek na kraju, kada su sendviči već gotovi kako biste stvorili kontrast između vrućeg sira koja si rasteže i kremastih, osvježavajućih komponenti.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Povrće dolazi na kraju

Povrće poput zelene salate, rajčice i paprike u tople sendviče dodajte tek kada su oni gotovi. Ubacite li ih u sendvič prije pečenja, oni će natopiti kruh i izgubiti svoju svježinu, a vi završiti s gnjecavim sendvičem u ruci.

U sendvič prije pečenja ipak možete ubaciti kisele krastavce nasjeckane na tanke ploške. Oni neće natopiti sendvič, ali će mu dati hrskavu, kiselkastu notu koja se sjajno spaja s ostalim sastojcima. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tava ili toster?

Najfinije tople sendviče, na veliko iznenađenje, nismo pripremali u tosteru već u tavi. Priprema je jednostavna, a nakon uživanja u čudesnim, hrskavim sendvičima nećete morati ribati toster.

Na tavi otopite malu kockicu maslaca, dodajte sendvič, pa ga pecite na laganoj vatri dok ne poprimi zlatnu boju. Preokrenite ga i postupak ponovite i s drugom stranom sendviča.

 

Možda vas zanima... U čemu je tajna najfinijih sendviča sa sirom Recepti

 

Na ovaj se način pripremaju popularni grilled cheese sendviči, a zbog nešto dužeg i pažljivijeg pečenja na tavi, sastojci u sendviči spajaju se na još slasniji način.

Ako nemate toster, odlična ideja bit će i sendviči iz aparata za waffle. Postupak pripreme isti je kao i kod pečenja u tosteru, no s aparatom za waffle, vaši će sendviči dobiti reljefast uzorak koji će ih učiniti još hrskavijima.

 

Možda vas zanima... Croffle - slasni spoj waffla i kroasana koji nas je oduševio Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.