Recepti 03. ožujka 2017.

Muffuletta: Sočna štruca vrhunskog okusa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najjednostavnije, muffuletta je sendvič s okusom raja za najveće ljubitelje mesa!

Izvorno sendvič nadjeven različitim vrstama salama, narezaka i sira, muffuletta calzone novi je način pripreme koji kao bazu koristi calzone pizzu, a zatim se puni različitim mesnim i sirnim dodacima koji daju divan spoj okusa u finom pizza tijestu.

Ljubitelji pizze, a posebice mesa, definitivno će već na prvi zalogaj zavoljeti muffuletta calzonu, talijanski specijalitet s američkom adresom. Naime, iako se ovaj sendvič puni izvornim talijanskim dodacima, najpopularniji je u američkom New Orleansu gdje su ga proslavili upravo talijanski doseljenici. 
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za pripremu muffulette trebat će vam tijesto, talijanski tvrdi sir Provalone, nekoliko kriški tanko rezane šunke, nekoliko feta salame nalik na zimsku, pečena paprika, masline i maslinovo ulje.

pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti
 

Podlogu pobrašnite, tijesto razvaljajte, a zatim ga punite slojevima sira i mesnih dodataka. Na kraju dodajte papriku i masline. Ostatak tijesta prebacite preko nadjeva, premažite maslinovim uljem, a dodati možete i prstohvat sezama. Pecite oko pola sata ili dok ne poprimi zlatnu boju pa navalite na bogate zalogaje pravog američko talijanskog specijaliteta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.