Izvorno sendvič nadjeven različitim vrstama salama, narezaka i sira, muffuletta calzone novi je način pripreme koji kao bazu koristi calzone pizzu, a zatim se puni različitim mesnim i sirnim dodacima koji daju divan spoj okusa u finom pizza tijestu.
Ljubitelji pizze, a posebice mesa, definitivno će već na prvi zalogaj zavoljeti muffuletta calzonu, talijanski specijalitet s američkom adresom. Naime, iako se ovaj sendvič puni izvornim talijanskim dodacima, najpopularniji je u američkom New Orleansu gdje su ga proslavili upravo talijanski doseljenici.
Za pripremu muffulette trebat će vam tijesto, talijanski tvrdi sir Provalone, nekoliko kriški tanko rezane šunke, nekoliko feta salame nalik na zimsku, pečena paprika, masline i maslinovo ulje.
Podlogu pobrašnite, tijesto razvaljajte, a zatim ga punite slojevima sira i mesnih dodataka. Na kraju dodajte papriku i masline. Ostatak tijesta prebacite preko nadjeva, premažite maslinovim uljem, a dodati možete i prstohvat sezama. Pecite oko pola sata ili dok ne poprimi zlatnu boju pa navalite na bogate zalogaje pravog američko talijanskog specijaliteta.
Dobar tek!