gastro postao
                                             
                                        
                                    Ova punjena štruca bit će najslasniji način da iskoristite ostatke pečenja
                                
                                
                                    
                                
                                Iako zvuči talijanski, ova punjena štruca kruha zapravo potječe iz Amerike gdje je naprosto obožavaju. Odličan je način da potrošite ostatke od pečenja u kombinaciji s finim sirevima. Stromboli možete puniti i različitim narescima, pršutom ili domaćom šunkom. Jednostavno je – razvaljaj, napuni, zarolaj, ispeci!
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- 100 g šunke, pršuta ili ostaci pečenja
- 100 g različitih sireva
- 1 bjelanjak
- Sol, papar
Priprema:
- Tijesto za pizzu razvaljajte u pravokutnik.
- Koristite li ostatke mesa od pečenja, nasjeckajte ih na manje komade.
- Rasporedite mesne dodatke po tijestu, pospite sirom, soli i paprom.
- Zarolajte.
- Presavinite krajeve kako nadjev ne bi ispadao.
- Premažite bjelanjkom.
- Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprimi boju.
Dobar tek!
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    