Špajza 22. prosinca 2016.

To je ljubav: Pet novih spojeva u mesnim štrucama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Od zanimljivih kreacija koje zapinju za oko već na prvi pogled do onih naizgled klasičnih. Imamo ih sve!

Ove godine isprobajte nešto drugačije i odmaknite se od klasične pripreme purice s mlincima ili svinjskog pečenja s hrskavo pečenim krumpirom. Pripremite sočnu mesnu štrucu na neki od pet odabranih načina. Zaboravite već viđena kuhana jaja i začinite je gljivama, pistacijama, pršutom ili pak umjesto pire krumpira kao priloga, upotrijebite isti za punjenje. Pogledajte listu i odaberite baš onu vama najprimamljiviju.

Pravu zimsku gozbu u vašoj će kuhinji zasigurno napraviti spoj gljiva, špeka i finog mljevenog mesa upakiran u divnu, sočnu mesnu štrucu. Takvu bogatu štrucu poslužite uz pire krumpir i veliku zdjelu fine, sezonske salate.

Mesna štruca s gljivama i špekom

Ne zovemo je uzalud savršenom, mesna štruca na ovaj način bit će divan ukras na vašem stolu. Na jednostavan i efektan način obložite štrucu slaninom i poslužite uz nešto laganiji prilog.

Danas kuhamo: Savršena mesna štruca

Mesna štruca | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tajni sastojci tu su da nas zaintrigiraju i iznenade, a upravo takav efekt postići ćete poslužite li svojim gostima mesnu štrucu s tajnim sastojkom. Riječ je o pire krumpiru koji ćete upakirati u unutrašnjost štruce i definitivno iznenaditi najmilije.

Oduševite se: Mesna štruca s tajnim sastojkom

Možda ipak niste ljubitelj miješanog mljevenog mesa ili večeru želite prilagoditi baš svima. Nema problema! Pureća štruca s pistacijama svakako će zainteresirati goste već na prvi pogled, a spoj puretine i slatkastih pistacija bit će pravi hit!

Pureća štruca s pistacijama

Najslađe smo ostavili za kraj. Divan spoj omiljenog pršuta, pistacija i mljevenog mesa očarat će vaše nepce. Ova raskošna kombinacija tu je da zadivi, a zatim u potpunosti osvoji neodoljivim okusima.

Mesna štruca s pistacijama i pršutom

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.