17. kolovoza 2016.

Danas kuhamo: Savršena mesna štruca

mesna štruca
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna i ukusna mesna štruca sa slaninom koja mami zadovoljan osmijeh.

Omotana slaninom, s finom mješavinom začina, ova mesna štruca osvojit će svakog tko je proba. Ružmarin i muškatni oraščić dat će joj neke nove okuse koji će oduševiti i najzahtjevnije, a hrskava zapečena slanina divno će upotpuniti čitavo jelo. Poslužite mesnu štrucu s pire krumpirom ili pireom od mrkve s malo đumbira. Izvrsno se slaže i uz rustikalnu krumpir ili kupus salatu.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • Slanina
  • Peršin
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • 1 žlica ružmarina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ubacite sve začine u blender ili mužar pa ih usitnite i pomiješajte.
  2. U posudi kombinirajte meso, krušne mrvice, jaje, sjeckani luk i češnjak i začine.
  3. Plastičnu foliju položite na dno kalupa pa po njoj rasporedite ploške slanine.
  4. Na slaninu stavite smjesu mesa pa preokrenite tako da slanina bude na vrhu.
  5. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite oko 30 minuta.
  6. Pred kraj povećajte temperaturu na 200 ili 220 stupnjeva kako bi se slanina zapekla.
  7. Izvadite iz pećnice, odmorite desetak minuta pa poslužite. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.