gastro postao
Jednostavna i ukusna mesna štruca sa slaninom koja mami zadovoljan osmijeh.
Omotana slaninom, s finom mješavinom začina, ova mesna štruca osvojit će svakog tko je proba. Ružmarin i muškatni oraščić dat će joj neke nove okuse koji će oduševiti i najzahtjevnije, a hrskava zapečena slanina divno će upotpuniti čitavo jelo. Poslužite mesnu štrucu s pire krumpirom ili pireom od mrkve s malo đumbira. Izvrsno se slaže i uz rustikalnu krumpir ili kupus salatu.
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1 manji luk
- 2 režnja češnjaka
- Slanina
- Peršin
- ½ žličice muškatnog oraščića
- 1 žlica ružmarina
- Sol, papar
Priprema:
- Ubacite sve začine u blender ili mužar pa ih usitnite i pomiješajte.
- U posudi kombinirajte meso, krušne mrvice, jaje, sjeckani luk i češnjak i začine.
- Plastičnu foliju položite na dno kalupa pa po njoj rasporedite ploške slanine.
- Na slaninu stavite smjesu mesa pa preokrenite tako da slanina bude na vrhu.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite oko 30 minuta.
- Pred kraj povećajte temperaturu na 200 ili 220 stupnjeva kako bi se slanina zapekla.
- Izvadite iz pećnice, odmorite desetak minuta pa poslužite.
Dobar tek!