gastro postao
Lazanje volimo u svakom obliku, a kada ih prilagodite veličinom i pripremite mini verziju tog ukusnog obroka, moći ćete ih poslužiti čak i kao finger food.
Lazanje u mini izdanju nešto su najbolje što možete ponuditi svojim gostima na rođendanskoj ili kakvoj drugoj proslavi. Priprema je jednostavna, baš nalik na onu kada pripremate klasične lazanje, a okusi tih malih zalogaja neodoljivo su dobri. Kremasti bešamel, fini bolognese umak i puno sira začinit će lazanje na najbolji mogući način. Dopustite sebi i svojim najdražima da u potpunosti uživate u savršenim mini zalogajima.
Potrebno vam je:
- Mljeveno meso
- Luk
- Češnjak
- Mrkva
- Celer
- Umak od rajčice
- Bosiljak
- Kore za lazanje
- Mozzarella
- Parmezan
- Brašno
- Mlijeko
- Muškatni oraščić
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Na ulju pirjajte luk, a zatim mu dodajte sitno sjeckanu mrkvu, celer i češnjak.
- Pirjajte dok ne omekša pa dodajte mljeveno meso.
- Pustite da se meso zapeče sa svih strana, a zatim dodajte umak od rajčice, sol i papar.
- Kad je meso gotovo, u umak ubacite bosiljak i maknite s vatre.
- Ukoliko koristite svježe kore za lazanje, narežite ih na manje kockice, a ako ste se odlučili za suhe, prokuhajte ih u vodi pa ih zatim narežite na manje djelove.
- Bešamel pripremite od maslaca, brašna i mlijeka s dodatkom malo muškatnog oraščića.
- Pripremite kalup za muffine pa svaki dio premažite s malo maslaca, na dno stavite žličicu umaka i dio kore.
- Na koru stavite umak od rajčice i mesa, bešamel umak i pospite mozzarellom i parmezanom.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, a na vrhu još dodatno obilno pospite sirom.
- Pecite dok se sir s gornje strane ne zapeče i postane zlatne boje.
- Ostavite da se lazanja zalogaji lagano ohlade i poslužite.
Dobar tek!