gastro postao
Priprema lazanja ne treba biti komplicirana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 469
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- sol
- papar
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- 450 g govedina, krta, mljevena
- 8 list tijesto za lazanje
- 225 ml pasirana rajčica (passata)
- 790 g pelati
- 0.33 šalica voda
- 170 g mozzarella
- 1 šalica sir kravlji svježi (cottage)
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi. Dodajte sjeckani luk i pirjajte ga četiri-pet minuta. Umiješajte sjeckani češnjak, 1/2 žličice soli, papar i sušenu papriku. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne izgubi ružičastu boju.
- Poslažite na meso listove za lazanje pa ulijte umak od rajčice i vodu. Pokrijte, a kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte povremeno miješajući oko 20 minuta. Začinite još prema potrebi.
- Maknite lazanje s vatre i umiješajte cottage. Ukrasite velikim komadima mozzarelle, poklopite i ostavite da stoji dok se sir ne otopi. Prema želji, pospite parmezanom i bosiljkom.
Izvor Skuhatćute