gastro postao
Evo kako mesnu štrucu priprema naša čitateljica Karolina Benasić
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 334
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 10 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 1 mala žlica senf
- 1 žlica peršin, list
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- papar
- 0.50 mala žlica mljevena kurkuma
- 4 žlica zobene pahuljice
- 0.30 mala žlica garam masala
- 1 mala žlica slatka paprika
- 11 list slanina suha, masna
Priprema
- Luk i gljive očistite te nasjeckajte. Na ulju propirjajte luk i gljive. Kad voda ispari, maknite s vatre pa dodajte sol, papar, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i senf.
- Svinjetini dodajte jaje, sol, crvenu slatku papriku, papar, zobene pahuljice, protisnuti češnjak, kurkumu i garam masalu. Sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
- Dno kalupa za pečenje rolada obložite listovima špeka. Na to stavite polovicu mesa tako da obložite kalup sa svih strana oko 1 cm. Na meso, samo po sredini, stavite nadjev od gljiva.
- Roladu završite preostalom polovicom mesa. Pecite u pećnici na 200°c oko sat vremena. Pečenu roladu ostavite da odstoji u kalupu oko 10-15 minuta, a potom je preokrenite na dugački pladanj za posluživanje. Poslužite uz pire-krumpira i buče.
Izvor Skuhatćute