Recepti 13. listopada 2014.

Mesna štruca s gljivama i špekom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Evo kako mesnu štrucu priprema naša čitateljica Karolina Benasić

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 334

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 10 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 mala žlica senf
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar
  • 0.50 mala žlica mljevena kurkuma
  • 4 žlica zobene pahuljice
  • 0.30 mala žlica garam masala
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 11 list slanina suha, masna

Priprema

  1. Luk i gljive očistite te nasjeckajte. Na ulju propirjajte luk i gljive. Kad voda ispari, maknite s vatre pa dodajte sol, papar, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i senf.
  2. Svinjetini dodajte jaje, sol, crvenu slatku papriku, papar, zobene pahuljice, protisnuti češnjak, kurkumu i garam masalu. Sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
  3. Dno kalupa za pečenje rolada obložite listovima špeka. Na to stavite polovicu mesa tako da obložite kalup sa svih strana oko 1 cm. Na meso, samo po sredini, stavite nadjev od gljiva.
  4. Roladu završite preostalom polovicom mesa. Pecite u pećnici na 200°c oko sat vremena. Pečenu roladu ostavite da odstoji u kalupu oko 10-15 minuta, a potom je preokrenite na dugački pladanj za posluživanje. Poslužite uz pire-krumpira i buče.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.