gastro postao
Pistacije jelima s mesom daju poseban okus zbog kojeg ovo nije tipična mesna štruca
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 652
Potrebno vam je
- 15 kriška pršut
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 600 g puretina,mljevena
- 2 žlica pileći temeljac
- 300 g mljevena svinjetina
- 2 mala žlica majčina dušica
- 2 žlica korijander
- 0.50 šalica pistacije
- 2 žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 0.50 mala žlica mljeveni piment
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Namastite lim za terinu uljem i obložite kriškama pršuta. Ugrijte ulje u tavi i prepržite luk. Pržite dvije minute pa dodajte češnjak i pržite minutu. Ostavite sa strane da se ohladi.
- U blenderu pomiješajte meso i temeljac dok ne dobijete smjesu sličnu pasti. Pomiješajte mljevenu puretinu s mljevenom svinjetinom pa dodajte majčinu dušicu, korijandar, pistacije, brendi, piment, sol i papar. Dodajte žumanjke i smjesu s lukom. Rukama sve dobro umijesite pa utisnite u kalup za pečenje.
- Pecite sat i pol na 170°c. ostavite u hladnjaku preko noći pa poslužite.
Izvor Skuhatćute