Recepti 03. listopada 2014.

Pureća štruca s pistacijama

Pureća štruca s pistacijama
gastro postao gastro.24sata.hr
Pistacije jelima s mesom daju poseban okus zbog kojeg ovo nije tipična mesna štruca

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 652

Potrebno vam je

  • 15 kriška pršut
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 600 g puretina,mljevena
  • 2 žlica pileći temeljac
  • 300 g mljevena svinjetina
  • 2 mala žlica majčina dušica
  • 2 žlica korijander
  • 0.50 šalica pistacije
  • 2 žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 0.50 mala žlica mljeveni piment
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Namastite lim za terinu uljem i obložite kriškama pršuta. Ugrijte ulje u tavi i prepržite luk. Pržite dvije minute pa dodajte češnjak i pržite minutu. Ostavite sa strane da se ohladi.
  2. U blenderu pomiješajte meso i temeljac dok ne dobijete smjesu sličnu pasti. Pomiješajte mljevenu puretinu s mljevenom svinjetinom pa dodajte majčinu dušicu, korijandar, pistacije, brendi, piment, sol i papar. Dodajte žumanjke i smjesu s lukom. Rukama sve dobro umijesite pa utisnite u kalup za pečenje.
  3. Pecite sat i pol na 170°c. ostavite u hladnjaku preko noći pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.