Recepti 10. svibnja 2016.

Jednostavna lisnata štruca s gljivama i porilukom

lisnata-struca
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Odlično, lagano jelo koje se brzo priprema

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 318

Potrebno vam je

  • 1 kom lisnato tijesto
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 150 g bukovače
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 150 g pureća prsa, narezak
  • 2 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, korijen s lišćem
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Odmrznite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi po uputama na pakiranju. Za to vrijeme pripremite nadjev.
  2. Očistite i operite gljive te ih sitno nasjeckajte. Poriluk operite i narežite na što tanje kolutiće.
  3. Češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Kratko ih prepržite na maslinovu ulju.
  4. Dodajte gljive i poriluk. Začinite solju i paprom te pirjajte dok sva tekućina ne ispari. 
  5. Razvaljajte oba lista odmrznutog tijesta u oblik četverokuta te obložite šunkom i nadjevom. Zamotajte u štrucu i nabodite vilicom te premažite žutanjkom i pospite sezamom.
  6. Savijače stavite u lim koji ste isprali hladnom vodom. Pecite na temperaturi od 220 °C oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.