gastro postao
Odlično, lagano jelo koje se brzo priprema
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 318
Potrebno vam je
- 1 kom lisnato tijesto
- 150 g šampinjoni (uzgojeni)
- 150 g bukovače
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 150 g pureća prsa, narezak
- 2 režanj češnjak
- 1 vezica peršin, korijen s lišćem
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- papar
- ulje maslinovo
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Odmrznite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi po uputama na pakiranju. Za to vrijeme pripremite nadjev.
- Očistite i operite gljive te ih sitno nasjeckajte. Poriluk operite i narežite na što tanje kolutiće.
- Češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Kratko ih prepržite na maslinovu ulju.
- Dodajte gljive i poriluk. Začinite solju i paprom te pirjajte dok sva tekućina ne ispari.
- Razvaljajte oba lista odmrznutog tijesta u oblik četverokuta te obložite šunkom i nadjevom. Zamotajte u štrucu i nabodite vilicom te premažite žutanjkom i pospite sezamom.
- Savijače stavite u lim koji ste isprali hladnom vodom. Pecite na temperaturi od 220 °C oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute