Omlet iz pećnice - sir, šunka, povrće i jaja u novom ruhu

Guliver/Shutterstock Omlet iz pećnice - jaja, sir, šunka i povrće
Kombinacija dobrog sira, kvalitetne šunke i omiljenog sezonskog povrća u pećnici će stvoriti doručak kojem je teško odoljeti
Vidi originalni članak

Omlet iz pećnice možda je nešto složeniji za pripremu od klasičnog omleta iz tave, no okusi koje spaja u posudi za pečenje idealni su za baš svaku priliku. Osim za doručak, možeš ga pripremiti i za brzi ručak ili kasnu večeru, poslužiti uz tostirani kruh ili zdjelu sezonske salate ili pak ubaciti u sendvič i u njemu uživati u hodu.

 

dobro vam jutro Za doručak: Mali omleti sa sirom i brokulom

 

Ono što nas posebice oduševljava jest činjenica da omlet iz pećnice možeš pripremiti u većoj količini te je idealan doručak za druženja s prijateljima ili obitelji.

Omlet iz pećnice

Sastojci:

  • 1 paprika
  • 1 luk
  • 100 g sjeckane šunke
  • 8 jaja
  • 70 ml mlijeka
  • 70 ml ribanog sira
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a posudu za pečenje premaži uljem ili maslacem.
  2. Na tavi zagrij ulje, dodaj sitno sjeckani luk, pusti da poprimi boju, pa dodaj i papriku. Pirjaj oko pet minuta. 
  3. U posudu za pečenje na dno stavi sitno sjeckanu šunku, dodaj pirjano povrće pa pospi s većom količinom sira. 
  4. U većoj posudi pomiješaj jaja i mlijeko, začini vlascem, soli i paprom. Prelij preko povrća, šunke i sira pa ubaci u pećnicu na 20-ak minuta.

brzo i jednostavno Za ručak: Meksički omlet Mary Berry brzo i jednostavno Doručak, ručak, večera: Omlet s tikvicama

 

Posjeti Gastro.hr