Omlet s cvjetačom

Thinkstock
Savršeni omlet je kremast i ravnomjerno skuhan iznutra, gladak i zlatno žut izvana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 181

Potrebno vam je

  • 8 kom jaje kokošje
  • 200 g cvjetača (samo cvijet)
  • 1 kom mladi luk
  • 1 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • ulje maslinovo
  • papar
  • sol

Priprema

  1. U posoljenoj vodi blanširajte cvjetaču narezanu na manje cvijetove.
  2. U posudi izmutite jaja, dodajte mlijeko pa začinite sa soli i paprom.
  3. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, na njega izlijte jaja, posložite cvjetači i polovicu mladog luka, pokopite i pecite 5 do 10 minuta na srednjoj vatri.
  4. Kada je omlet gotov ukrasite ga mladim lukom i začinite svježe mljevenim paprom.
Posjeti Gastro.hr