Orada s mladim krumpirom i začinima iz pećnice

Getty Images
Ljubitelji ribe i mediteranske kuhinje zasigurno će uživati u ukusnoj bijeloj ribi pripremljenoj na ovaj način.
Vidi originalni članak

Orada pečena u pećnici vrlo je jednostavna za pripremu, a pruža nevjerojatan miris i okus mora.

 

 

Okusi Mediterana Sasvim drugačija orada sa smokvama i bademima

 

 

Potrebno vam je (za dvije osobe):

  • 2 orade 
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • svježi bosiljak
  • svežanj peršina
  • 6 režnja češnjaka
  • limun
  • maslinovo ulje
  • 800 g mladog krumpira
  • sol i svježe mljeveni papar

 

 

Divota! Spoj koji osvaja: Bijela riba i pire od limuna

 

 

Postupak:

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C.
  2. Ribu očistite, isperite pod mlazom hladne vode i dobro posušite papirnatim ubrusom te ju zarežite s obje strane na 3 mjesta. Naribajte koricu jednog limuna. Posolite i popaprite ribu izvana i iznutra te prelijte s 2 žlice maslinovog ulja i malo limunovog soka te ih pospite s polovicom limunove korice. 
  3. U utrobu svake ribe stavite po jedan režanj češnjaka, grančicu ružmarina, listić bosiljka, malo peršina te krišku limuna. Ostavite da se marinira dok vi pripremate krumpir.
  4. Krumpir ogulite, operite i narežite na ploške. Dobro ga posušite pa ga posolite i popaprite. Dodajte nasjeckano preostalo začinsko bilje. Krumpir prelijte s dvije žlice maslinovog ulja te mu dodajte naribanu koricu pola limuna. Sve zajedno dobro promiješajte i premjestite u namašćeni lim s maslinovim uljem. 
  5. Dodajte ostatak češnjaka (neoguljenog) i pecite oko 20 minuta. Potom na krumpir položite orade i po želji na svaku ribu stavite dva koluta limuna. Sve zajedno pecite još 25 minuta. Poslužite odmah.
Posjeti Gastro.hr