Recepti 09. travnja 2017.

Sasvim drugačija orada sa smokvama i bademima

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Topliji dani traže jednostavnije recepte, a ne postoji lakše i ukusnije jelo od slasne orade s neobičnim dodacima

Masline, smokve i bademi odlično će se složiti s maslinovim uljem i vinom kada njima začinite svježu oradu. Bez obzira pripremate li obiteljski ručak na otvorenom ili večeru za dvoje, ovaj će recept upaliti baš uvijek. Fini mediteranski okusi koje donosi ružmarin na divan će način zaokružiti čitavu kombinaciju, a vama pružiti maksimalan užitak uz tek malo truda kod pripreme. Bolje ne može!
 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 4 orade
  • 5 suhih smokvi
  • 10-ak maslina
  • 3 žlice svježeg ružmarina ili 2 žličice suhog
  • 2 žlice nasjeckanih badema
  • 70 ml bijelog vina
  • Limun

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Žlicom maslinovog ulja premažite posudu za pečenje pa u nju položite rubu.
  3. Pospite je soli, a zatim dodajte sjeckane suhe smokve, masline, ružmarin i sjeckane bademe.
  4. Kombinaciji dodajte bijelo vino i ostatak ulja.
  5. Rukama premažite ribu sa svim sastojcima.
  6. Pecite oko pola sata i poslužite s limunom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.