Recepti 17. veljače 2017.

Hrskavi brancin s krumpirima i blitvom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oduševite ukućane ovom malom morskom poslasticom!

S obzirom na to da veći dio tjedna jedemo meso, vrijeme je za malo promjene! Brancin je divna riba koju možete pripremiti na mnogo načina. 

Nama se sviđa upravo ovaj: pečeni brancin s hrskavom koricom, poslužen s blitvom i kuhanim krumpirom!

Po želji, pečenu ribu pokapajte s malo maslinovog ulja i posipajte češnjakom i peršinom i uživajte u ovom slasnom obroku!

Sastojci:

  • 2 - 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 fileta brancina, s kožom
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice soka od limuna, + nekoliko kriški limuna za posluživanje
  • 120 ml mlijeka
  • 2 žlice kapara
  • 2 žličice svježeg nasjeckanog kopra
  • Za blitvu s krumpirom: 
  • 2 velika krumpira, oguljena i narezana na ploškice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, nasjeckan
  • 5 - 6 listova blitve, narezane na trakice

Priprema: 

  1. Krumpir skuhati u vrućoj vodi; kada je krumpir kuhan, izvaditi ga pa kratko prokuhati blitvu - oko minutu, samo da omekša
  2. Zagrijati ulje (2 žlice) i propirjati luk da omekša pa dodati blitvu i krumpir; posoliti i popapriti te još kratko kuhati
  3. Zagrijati nove dvije žlice maslinovog ulja na tavi; filete brancina kratko uvaljati u brašno s obje strane i staviti ih na zagrijano ulje te popržiti sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju; filete posoliti/popapriti s obje strane dok se peku (kad ih okrenete posolite drugu stranu); dodati sok od limuna, mlijeko, kapare i kopar i zajedno s brancinom kuhati još 2 - 3 minute
  4. Izvaditi brancina i poslužiti ga s kuhanim krumpirom i blitvom s umakom od kapara i kopra

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.