gastro postao
Oduševite ukućane ovom malom morskom poslasticom!
S obzirom na to da veći dio tjedna jedemo meso, vrijeme je za malo promjene! Brancin je divna riba koju možete pripremiti na mnogo načina.
Nama se sviđa upravo ovaj: pečeni brancin s hrskavom koricom, poslužen s blitvom i kuhanim krumpirom!
Po želji, pečenu ribu pokapajte s malo maslinovog ulja i posipajte češnjakom i peršinom i uživajte u ovom slasnom obroku!
Sastojci:
- 2 - 3 žlice maslinovog ulja
- 2 fileta brancina, s kožom
- 2 žlice brašna
- 2 žlice soka od limuna, + nekoliko kriški limuna za posluživanje
- 120 ml mlijeka
- 2 žlice kapara
- 2 žličice svježeg nasjeckanog kopra
- Za blitvu s krumpirom:
- 2 velika krumpira, oguljena i narezana na ploškice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk, nasjeckan
- 5 - 6 listova blitve, narezane na trakice
Priprema:
- Krumpir skuhati u vrućoj vodi; kada je krumpir kuhan, izvaditi ga pa kratko prokuhati blitvu - oko minutu, samo da omekša
- Zagrijati ulje (2 žlice) i propirjati luk da omekša pa dodati blitvu i krumpir; posoliti i popapriti te još kratko kuhati
- Zagrijati nove dvije žlice maslinovog ulja na tavi; filete brancina kratko uvaljati u brašno s obje strane i staviti ih na zagrijano ulje te popržiti sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju; filete posoliti/popapriti s obje strane dok se peku (kad ih okrenete posolite drugu stranu); dodati sok od limuna, mlijeko, kapare i kopar i zajedno s brancinom kuhati još 2 - 3 minute
- Izvaditi brancina i poslužiti ga s kuhanim krumpirom i blitvom s umakom od kapara i kopra
Dobar tek!