Recepti 11. srpnja 2016.

Mediteranski ručak: Brancin iz pećnice s povrćem

Brancin
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija brancina i kralja sezone - patlidžana

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1019

Potrebno vam je

  • 4 kom brancin
  • 1 kom patlidžan
  • 7 kom rajčice, cherry
  • 8 režanj češnjak
  • limun
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 1 list peršin, list
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Očistite ribu pa je kratko marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju. Dodajte par kriški limuna. Patlidžan narežite na ploške, lagano posolite i ostavite 15 minuta. Nakon 15 minuta kuhinjskim ubrusom pokupite vodu sa patlidžana.
  2. Patlidžan kratko popecite na grill tavi. Mrkvu narežite na kolutiće i blanširajte u slanoj vodi.
  3. U lim za pečenje posložite kriške limuna na koje stavite brancine. Oko ribe poslažite patlidžane, mrkvu, cherry rajčice i češnjak u ljusci. Pecite na 180°C, oko 30 minuta.

Zanimljiva kombinacija brancina i kralja sezone - patlidžana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.