Oslić u parmezanu

Thinkstock
Tako jednostavno, a pri tome i zaista ukusno
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 263

Potrebno vam je

  • 500 g oslić
  • 60 g parmezan
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica majoneza
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 prstohvat list bosiljka
  • 1 prstohvat papar
  • 0.25 žličica češnjak u prahu

Priprema

  1. Upalite pećnicu na 180˚C. Lagano nauljite pladanj za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.
  2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te dodajte bosiljak, papar i češnjak.
  3. Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pladanj i pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta sa svake strane.
  4. Izvadite pladanj iz pećnice i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.
  5. Vratite u pećnicu i pecite još 5-10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti vilicom.
Posjeti Gastro.hr