gastro postao
Tako jednostavno, a pri tome i zaista ukusno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 263
Potrebno vam je
- 500 g oslić
- 60 g parmezan
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica majoneza
- 1 žlica limunov sok
- 1 prstohvat list bosiljka
- 1 prstohvat papar
- 0.25 žličica češnjak u prahu
Priprema
- Upalite pećnicu na 180˚C. Lagano nauljite pladanj za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.
- U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te dodajte bosiljak, papar i češnjak.
- Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pladanj i pecite u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta sa svake strane.
- Izvadite pladanj iz pećnice i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.
- Vratite u pećnicu i pecite još 5-10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti vilicom.