Ostatak piletine zarolajte u božanstvene cannellone

Thinkstock
Kremasti bešamel s dodatkom špinata, ostaci pečenja od jučer i fina domaća tjestenina sve su što vam treba za sjajan ručak!
Vidi originalni članak

Jučerašnji bogat ručak ne mora se pretvoriti u dosadne, hladne ostatke za danas. Meso umotajte u laganu svježu tjesteninu, dodajte kremasti bešamel sa špinatom, malo sira i fenomenalan ručak od ostataka je spreman. Cannellone od špinata i piletine poslužite uz zdjelu sezonske salate i čašu finog bijelog vina.

Potrebno vam je:

  • 50 g maslaca
  • 3 žlice brašna
  • 2 šalice toplog mlijeka
  • 200 g špinata
  • 100 g ribanog sira
  • Pečeno ili kuhano pileće meso
  • Listovi za lazanje
  • Muškatni oraščić
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Maslac otopite u posudi.
  2. Pustite da se zapjeni pa dodajte brašno.
  3. Pomiješajte i kuhajte dok se ne stvore grudice, oko dvije do tri minute.
  4. Dodajte mlijeko pa pjenjačom dobro pomiješajte.
  5. Pazite da nestane svih grudica.
  6. Ubacite sitno sjeckani špinat.
  7. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom pa maknite s vatre dok špinat ne povene.
  8. Piletinu nasjeckajte na manje komadiće.
  9. Koristite li svježe tijesto za lazanje, ne morate ga prokuhati.
  10. U svaki list stavite dvije do tri žlice bešamela sa špinatom, dodajte sjeckanu piletinu i obilno pospite sirom.
  11. Zarolajte i stavite u posudu koju ste po dnu premazali s malo bešamela.
  12. Rolice posložite jednu do druge pa na kraju dodajte bešamel po vrhu i pospite sirom.
  13. ​Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr