Otkrivamo: Kako baš svaki put savršeno ispeći losos

Thinkstock
Ne volite peći ribu jer mislite da je komplicirano? Sada više nije!
Vidi originalni članak

Pronašli smo najjednostavniji način kako baš uvijek savršeno ispeći ribu. Za ovaj primjer odabrali smo recept s lososom, ali ovako možete ispeći gotovo svaku ribu. A odmah imate i gotov prilog.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 malih krumpira (mladih)
  • 10 komada šparoga
  • 2 komada lososa (od  200 g)
  • Sol i papar
  • Papir za pečenje

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Skuhati krumpir dok ne omekša, ali ne previše
  3. U vrućoj vodi u kojoj se kuhao krumpir, skuhati šparoge (dovoljno je 5 minuta da omekšaju); ocijediti ih i ohladiti
  4.  Na papir za pečenje staviti jedan komad lososa, pola šparoga i pola krumpira; preliti žlicom ulja te posoliti/popapriti po želji
  5. Peći 15 minuta; kada je pečeno, izvaditi iz pećnice i ostaviti u papiru još 5 minuta

Kako zamotati ribu i povrće u papir, pogledajte u videu: 

Uživajte u ovom sjajnom ručku!

Posjeti Gastro.hr