Ovaj puding s Nutellom moraš isprobati!

Shutterstock Puding od Nutelle
Za samo 15 minuta pripremi predobar domaći puding s Nutellom
Vidi originalni članak

Puding u koji se dodaju Nutella i tamna čokolada izbor je za zaista posebne prilike, poput nadolazećeg Valentinova. Priprema je jednostavna i brza, a još brže ćeš pojesti svoju porciju.

Preporučujemo da ga serviraš s tostiranim lješnjacima i pospeš cvijetom soli. 

 

prigodna slastica Na Svjetski dan Nutelle pripremi ove fine kolačiće

 

Vrijeme pripreme ne bi trebalo biti duže od 15 minuta, ovisno o organizaciji vremena, a sastojci u nastavku bit će dovoljni za pripremu 4 porcije. Posluži toplo ili podijeli u posudice i čuvaj u hladnjaku do 2 dana. 

Puding s Nutellom

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 50 g šećera
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 žličica soli
  • 750 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g Nutelle

 

Za prste polizati! Ovaj kolač s Nutellom čokoladno je čudo iz pećnice

 

Postupak:

  1. Grubo nasjeckaj tamnu čokoladu.
  2. U posudi pomiješaj kukuruzni škrob, šećer, kakao i sol. Stavi na vatru pa postepeno ulij mlijeko. 
  3. Energično miješaj mutilicom sve dok ne nestanu grudice i dok se puding ne zgusne, otprilike 7 minuta.
  4. Makni s vatre pa dodaj nasjeckanu čokoladu i ekstrakt vanilije. Nastavi miješati dok se ne rastopi.
  5. Nutellu (obavezno sobne temperature) stavi u veću posudu pa dodaj pola pudinga. Miješaj energično dok se sastojci ne sjedine pa dodaj drugu polovicu.
  6. Podijeli u zdjelice, na vrh stavi sloj plastične folije pa pričekaj da ohladi na sobnu temperaturu. Potom puding stavi na 2 sata u hladnjak!

 

Posjeti Gastro.hr