gastro postao
Za samo 15 minuta pripremi predobar domaći puding s Nutellom
Puding u koji se dodaju Nutella i tamna čokolada izbor je za zaista posebne prilike, poput nadolazećeg Valentinova. Priprema je jednostavna i brza, a još brže ćeš pojesti svoju porciju.
Preporučujemo da ga serviraš s tostiranim lješnjacima i pospeš cvijetom soli.
Vrijeme pripreme ne bi trebalo biti duže od 15 minuta, ovisno o organizaciji vremena, a sastojci u nastavku bit će dovoljni za pripremu 4 porcije. Posluži toplo ili podijeli u posudice i čuvaj u hladnjaku do 2 dana.
Puding s Nutellom
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 40 g kukuruznog škroba
- 50 g šećera
- 30 g kakaa u prahu
- 1 žličica soli
- 750 ml mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 g Nutelle
Postupak:
- Grubo nasjeckaj tamnu čokoladu.
- U posudi pomiješaj kukuruzni škrob, šećer, kakao i sol. Stavi na vatru pa postepeno ulij mlijeko.
- Energično miješaj mutilicom sve dok ne nestanu grudice i dok se puding ne zgusne, otprilike 7 minuta.
- Makni s vatre pa dodaj nasjeckanu čokoladu i ekstrakt vanilije. Nastavi miješati dok se ne rastopi.
- Nutellu (obavezno sobne temperature) stavi u veću posudu pa dodaj pola pudinga. Miješaj energično dok se sastojci ne sjedine pa dodaj drugu polovicu.
- Podijeli u zdjelice, na vrh stavi sloj plastične folije pa pričekaj da ohladi na sobnu temperaturu. Potom puding stavi na 2 sata u hladnjak!