Danas obilježavamo Svjetski dan Nutelle, jedan od najslađih praznika u godini. A omiljeni namaz od lješnjaka i čokolade glavna je zvijezda, koju možeš poslužiti za doručak, uz kruh, palačinke..., ali Nutellu možeš koristiti i u raznim desertima kao što su ovi fini kolačići, u kojima su glavni sastojci Nutella i zobene pahuljice!
Neodoljivo ukusni kolačići
Sastojci su dovoljni za pripremu 20 kolačića, što znači da ćeš moći uživati nekoliko dana, ovisno o tome koliko jako voliš slatko. Možeš ih čuvati tri do četiri dana u hladnjaku u posudi s poklopcem, no sumnjamo da će toliko potrajati, s obzirom na to koliko su fini.
Doručak s nogu, desert, popodnevni snack ili večernji zalogajčić za utjehu nakon napornog dana... Ovi kolačići od zobenih pahuljica i Nutelle poslužit će u svim prilikama i podignuti raspoloženje.
Kolačići od Nutelle koji se ne peku
Sastojci:
- 8 žlica maslaca
- 200 g šećera
- 150 ml bademovog mlijeka
- 30 g kakaa
- 300 g Nutelle
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 250 g zobenih pahuljica
- prstohvat soli
Postupak:
- Dva lima za pečenje obloži papirom.
- Na laganoj vatri zagrij maslac, šećer i bademovo mlijeko. Miješaj dok ne zakuha pa makni s vatre i odmah umiješaj kakao.
- Dodaj Nutellu i ekstrakt vanilije pa energično promiješaj kako bi se sastojci sjedinili.
- Na kraju umiješaj zobene pahuljice i sol.
- Posluži se dvjema žlicama za oblikovanje kuglica pa ih rasporedi po pripremljenim limovima.
- Pusti da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi prije serviranja.
ISPROBAJ i DRUGE RECEPTE U KOJIMA JE NUTELLA GLAVNA ZVIJEZDA: