Ovih pet slastica od limuna morate isprobati

Stockfood
Limun bez promišljanja možemo nazvati super namirnicom. Lagano se uklapa u slana i slatka jela, baza je za mnoge ukusne i osvježavajuće napitke, a možete ga koristiti i u kozmetičke svrhe.
Vidi originalni članak

Vjerujemo da ste puno puta čuli kako dan treba započeti šalicom mlake vode pomiješane sa sokom limuna. Mi predlažemo da limun postane i vaša popodnevna navika – u obliku genijalnih deserata.

Za početak vam predlažemo jednostavan biskvit od limuna koji uz malo šećera u prahu postaje vrhunska slastica. Možete ga poslužiti uz šalicu kave ili čaja i uživati u sočnom i ugodno kiselkastom kolaču.

 

 

Slastica za pet! Osvaja na prvi griz: Sočan kolač od limuna

 

Još kraće traje priprema hrskavih kocaka s limunom od samo 5 sastojaka. Zadovoljit će vašu potrebu za slasticama, a zaista se nećete pretrgnuti od posla. Prestaje vam samo da napravite još i limunadu i ostatak popodneva provedete uz glazbu i neku dobru knjigu.

 

PRAVA POSLASTICA Dobar početak tjedna: Brze limun kocke

 

Ako ste spremni na malo veći izazov i imate viška vremena,  onda je pita od limuna s meringom pravi izbor. Možete napraviti jednu veću pitu ili šest simpatičnih manjih, baš kao naša blogerica Tanja Pastuović Klaić koja vam je pripremila recept.

 

slatko! Igrajte se s vatrom: Male pite od limuna

 

Predlažemo vam recept za suffle popularnog blogera Darka Kontina, koji je osmislio kreativan način za serviranje. Od četiri ćete sastojka napraviti desert o kojem će se dugo pričati, a Darko vas kroz proces pripreme vodi fotografijama i detaljnim uputama.

 

Slatko-kiseli užitak Ultimativno osvježenje: Souffle od limuna u - limunu

 

 

Ako iskustvo želite upotpuniti limunadom, pročitajte na koje je sve načine možete učiniti zanimljivom.

 

Bonus okus Aromatične limunade: Poboljšani klasik

 

Želimo vam ugodan dan!

 

Posjeti Gastro.hr