U kombinaciji s limunom dobra je metvica, dinja, naranča, lubenica i krastavac. Osebujan okus đumbira nedostižan je u raznim varijantama limunada. Pomiješajte ga s limunovim sokom, ploškama limete i dinje.
Naribajte đumbir zajedno s korom i sa sokom iz srži prebacite u posudu, te pospite smeđim šećerom. Dodajte oguljenu limunovu koru, zgnječite tučkom, prelijte limunovim sokom, ulijte mineralnu vodu, procijedite i klasičnu limunadu 'pretvorite' u bezalkoholno đumbirovo pivo. Poslužite ga s ledom i listićima mente. Iskoristite ploške povrća, svježeg krastavca ili celera, kojeg usitnite u blenderu zajedno s komadima cijelog limuna.
Procijedite, razrijedite vodom i zasladite. Aromatične biljke koje će začiniti ljetne kapi slatke limunade su bazga, metvica i timijan. Hladno osvježenje pruža napitak od mineralne vode, limunovog soka i bosiljka s drobljenim ledom. Bosiljak je odličan u limunadi s jagodama, ili sa sokom od limuna i medom. Ubaciti možete i štapić cimeta, ribani đumbir ili prstohvat čilija.
Žarku, ljetnu boju limunadama će dati voće poput jagoda, trešnja, višnja, borovnica ili ribizla. Prije nego što ubacite borovnice u čašu s limunadom i bazgom, zamrznite ih, a ostalo voće smrznuto usitnite u blenderu, kao kod pripreme smoothieja. Iskoristite neke trikove koktel majstora, poput usitnjenog leda, odaberite voće ili neku drugu bazu za pripremu limunade i utaknite plošku citrusnog voća na rub čaše.
Osim šećernog sirupa, iscijeđeni limunov sok možete zasladiti i sirupom od bazge, naranče, lavande, višnje i jagode. Zdravija varijanta je med ili neki drugi prirodni zaslađivač.