Ovo je najbolji kolač koji ćete danas vidjeti!

Thinkstock
Neodoljivo ukusna štruca sa smokvama i lješnjacima uljepšat će vam dan!
Vidi originalni članak

Ovu predivnu, hrskavu i ukusnu voćno/orašastu štrucu pripremit ćete vrlo brzo,a zadovoljstvo sigurno neće izostati!

Možete ju pripremiti sa svježim, ali i sa suhim smokvama kojih ima cijele godine. Izbor ostalog suhog voća je na vama, možete staviti brusnice, marelice pa čak i suhe višnje - ovisi koji okus i miris vam najbolje prija.

Izbor orašastih plodova je također na vama, mi predlažemo lješnjake i bademe.

I za kraj, ovaj slasni & slatki kolač poslužite uz topli kakao ili šalicu vrućeg čaja i uživajte u lijepom danu!

Sastojci:

  • 450 ml tople vode
  • 3 žlice javorovog sirupa
  • 14 g suhog aktivnog kvasca
  • 300 g glatkog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 150 g suhih smokava, narezanih
  • 80 g suhih višanja
  • 100 g sjeckanih lješnjaka
  • 80 g sjeckanih badema
  • 1 žličica soli

Priprema:

  1. Kvasac, vodu i sirup staviti u posudu i dobro izmiješati; 
  2. U smjesu s kvascem dodati brašna, cimet, đumbir, smokve, višnje, lješnjake, badema i sve dobro promiješati
  3. Podmazati maslacem kalup u obliku pravokutnika zapremnine 1 litre i izliti pripremljenu smjesu u kalup
  4. Prekriti kalup krpom i ostaviti ga na toplom oko 1 h da se tijesto digne (trebalo bi doći taman do ruba kalupa)
  5. Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva i peći pripremljeno i dignuto tijesto 10 - 15 minuta; smanjiti temperaturu na 200 stupnjeva pa peći još 50 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista
  6. Kada je pečeno, izvaditi iz pećnice i ostaviti 10 minuta u kalupu pa izvaditi biskvit i pustiti da se sasvim ohladi
Posjeti Gastro.hr