A zašto ne probaš - buhtle punjene jabukama?

Stockfood Buhtle
Tijesto za buhtle napravi na klasičan način, kako ih inače radiš - ili prouči priloženi recept, pa ih isprobaj. No, zatim kreni malo drukčijim putem, pa ih napuni mirisnim, sočnim jabukama...
Vidi originalni članak

Sezona jabuka donosi nam neke sjajne recepte, u kojima istinski uživamo cijele sezone. Neke poznajemo jako dobro, pripremamo stalno i volimo u svako doba dana i tjedna. No, neka izdanja jabuka su nam ipak malo manje poznata i nešto ih rjeđe susrećemo. Među takvima su i buhtle punjene jabukama i čini nam se da bi nam mogle postati jedan od najdražih recepata s jabukama.

Iako nas klasična punjenja, koja na prvom (i drugom) mjestu uključuju pekmez i čokoladu itekako vesele, odlučili smo se okušati i u ovoj slatkoj varijanti koja uključuje najsočnije slatke jabuke i dozu finih začina.

 

 

Sve što će ti trebati jest klasično tijesto za buhtle, a za to će itekako dobro poslužiti recept koji možeš pronaći na linku u nastavku:

 

Kolumne Buhtle: Ultimativni recept za najdraže bucke


Kada je gotova priprema tijesta, pusti ga da se diže, a za to vrijeme pripremi nadjev od jabuka. Jabuke nasjeckaj na sitno i poprskaj limunovim sokom. U dubljoj posudi otopi kockicu maslaca, dodaj jabuke i pirjaj nekoliko minuta. Dodaj ekstrakt vanilije, cimet, klinčić i druge začine po želji. 

Pirjaj dok jabuke malo ne omekšaju, a zatim dobivenom smjesom puni tijesto. Buhtle dobro zatvori sa svih strana kako nadjev ne bi iscurio te ih posloži jednu do druge u posudu za pečenje. 

Buhtle premaži maslacem i peci dok se ne zarumene. Na kraju ih pospi šećerom u prahu koji je pomiješan s cimetom.

 

Ako ti se svide ove buhtle punjene jabukama, možda ćeš ih poželjeti pripremati češće, pa nije loše imati pripremljene jabuke baš za to. Posebno ako ih sad već imaš dovoljno - svježih i domaćih. Bilo bi šteta pustiti ih da stoje predugo. Pokušaj ih ovako spremiti: 

da ne propadnu 3 ideje kako iskoristiti jabuke koje stoje

 

Posjeti Gastro.hr