Pahuljaste palačinke s heljdinim brašnom

American Heritage Chocolate/Unsplash Palačinke s heljdinim brašnom
Brzinski umuti zdrave palačinke s heljdinim brašnom i započni dan savršenim doručkom!
Vidi originalni članak

Ove palačinke postat će ti omiljeni vikend doručak, budući da su izuzetno jednostavne za pripremiti i smjesa ne mora stajati prije pečenja. Lagane su i pahuljasto, a heljda je "krivac" i za neodoljivi, blago orašasti okus. 

Sastojci su dostatni za čak 4 porcije, a poslužiti ih možeš s javorovim sirupom, medom ili domaćim džemom. 

 

savršeno pahuljaste Prefine palačinke s limunom, ricottom i - tajnim sastojkom

 

Poznato je kako je heljda bogata mineralima i antioksidansima te je bitna za zdravlje kardiovaskularnog sustava. Budući da je pseudožitarica i nema glutena, svi bez problema mogu uživati u ovim palačinkama. Zar ti treba još razloga da isprobaš ovaj recept?


Palačinke s heljdinim brašnom

(4 serviranja, jednostavno, 20 minuta)

Sastojci:

  • 170 g heljdinog brašna
  • žličica praška za pecivo
  • žličica sode bikarbone
  • žličica cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 250 g bademovog mlijeka
  • 2 jaja
  • žlica javorovog sirupa
  • 2 žlice avokado ulja
  • žlica jabučnog octa
  • žličica arome vanilije

 

slatki klasik Uz zapečene palačinke sa sirom ne možeš pogriješiti


Postupak:

  1. U velikoj posudi pomiješaj heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muškatni i sol.
  2. U drugoj posudi pomiješaj jaja, mlijeko, javorov sirup, ulje, jabučni ocat i vaniliju.
  3. Pomiješaj sve sastojke i izradi ih pjenjačom. 
  4. Uzmi svoju najdražu tavu za palačinke, zagrij je na srednje jakoj vatri. Veličina palačinke ovisi o tebi i tvojim željama.
  5. Peci oko 2 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu smeđu boju.
  6. Posluži toplo, s javorovim sirup i džemom.

 

jutarnji gušti Ove zelene palačinke moraš isprobati!

 

Posjeti Gastro.hr