Ove palačinke postat će ti omiljeni vikend doručak, budući da su izuzetno jednostavne za pripremiti i smjesa ne mora stajati prije pečenja. Lagane su i pahuljasto, a heljda je "krivac" i za neodoljivi, blago orašasti okus.
Sastojci su dostatni za čak 4 porcije, a poslužiti ih možeš s javorovim sirupom, medom ili domaćim džemom.
Poznato je kako je heljda bogata mineralima i antioksidansima te je bitna za zdravlje kardiovaskularnog sustava. Budući da je pseudožitarica i nema glutena, svi bez problema mogu uživati u ovim palačinkama. Zar ti treba još razloga da isprobaš ovaj recept?
Palačinke s heljdinim brašnom
(4 serviranja, jednostavno, 20 minuta)
Sastojci:
- 170 g heljdinog brašna
- žličica praška za pecivo
- žličica sode bikarbone
- žličica cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- 250 g bademovog mlijeka
- 2 jaja
- žlica javorovog sirupa
- 2 žlice avokado ulja
- žlica jabučnog octa
- žličica arome vanilije
Postupak:
- U velikoj posudi pomiješaj heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muškatni i sol.
- U drugoj posudi pomiješaj jaja, mlijeko, javorov sirup, ulje, jabučni ocat i vaniliju.
- Pomiješaj sve sastojke i izradi ih pjenjačom.
- Uzmi svoju najdražu tavu za palačinke, zagrij je na srednje jakoj vatri. Veličina palačinke ovisi o tebi i tvojim željama.
- Peci oko 2 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu smeđu boju.
- Posluži toplo, s javorovim sirup i džemom.