Pahuljasti biskvit od limuna i badema – bez brašna!

Getty Images
Kolač uz kavu naš je mali ritual vikendom. Uz šalicu vruće crne kave izvrsno pristaju sočni, lagani biskviti, baš poput ovog.
Vidi originalni članak

Obožavamo biskvite jer su jednostavni i brzo spremni za posluživanje, a osobito su nam drage verzije s citrusima. Moramo priznati da ponekad popustimo i u kasnim noćnim satima i odrežemo pokoji komadić.

 

vrlo praktično! U svako doba dana: Brzi biskviti sa sirom

 

Sastojci:

  • 4 velika jaja
  • 2 žlice limunove korice
  • 100 g bijelog šećera
  • 150 g bademovog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ¼ žličice mljevenog kardamoma
  • 1 žličica octa
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 20 ili 22 cm premažite maslacem.
  2. Izmiksajte dva žumanjka s 50 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i kardamom.
  3. Izmiksajte bjelanjke u čvrst snijeg s prstohvatom soli i octom pa umiješajte špatulom u smjesu sa žumanjcima. 
  4. Prebacite smjesu u pripremljeni kalup i pecite otprilike pola sata. Izvadite iz pećnice kad se biskvit odvoji od kalupa.

 

 

ne može brže Za lijena popodneva: Biskvit kolač od kokosa

 

 

Ohladite i pospite šećerom u prahu!

 

 

Posjeti Gastro.hr