Paket kupovnih tortilja kao inspiracija za brzi ručak

Thinkstock
Tortilje - brz, praktičan, relativno jeftin i lagan ručak za cijelu obitelj!
Vidi originalni članak

Ako si u strci s vremenom, a u špajzi si pronašla paket kupovnih tortilja, za ručak pripremi brze, hranjive i ukusne tortilje. U nastavku ti donosimo prijedloge za tri različite, sočne i ukusne kombinacije omiljenih tortilja! Tortilje možeš servirati uz salatu te kiselo vrhnje ili umak od rajčice. 

  • Ukusne brzinske tortilje s tunom

Fino i gotovo u tren oka! Ove tortilje spremaju se u jednostavno i brzo. Pomoću samo jedne konzerve tune, graha, kukuruza i sezonskog povrća pripremi kremasto punjenje, pa mu zatim dodaj topljivi sir po želji i hrskavu svježu zelenu salatu. Uz ovu će se kombinaciju sjajno složiti cheddar, ali poslužit će i dostupnija gouda.

 

ručak ili večera Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata

 

  • Tortilje s grahom i avokadom

Napravi ručak za cijelu obitelj od crvenog graha, malo avokada i kupovnih tortilja. Ovo je comfort food, prikladan i za vegetarijance, za koji ti treba samo sedam sastojaka i pola sata. Količina je dovoljna za četiri obilne porcije. Po želji tortilje izvana, umjesto kiselim vrhnjem, prelij umakom od rajčice. 

 

vege opcija Zapečene tortilje s grahom i avokadom

 

  • Slasna pizzadilla - spoj pizze i quesadille

Ovo nije samo obična quesadilla, već recept koji će te apsolutno osvojiti! Naime, pizzadilla je spoj najboljeg od pizze i quesadille, a priprema je jednostavna i ne uključuje dizanje tijesta. Za pripremu ti treba samo 10 min, za pečenje 20, što znači da za samo pola sata možeš uživati u ovom slasnom obroku.

 

Brzo i fino Pizzadilla - odličan spoj pizze i quesadille
 

Posjeti Gastro.hr