Palačinka od blitve punjena rižotom od kozica

Chef Braco Sanjin otkrio nam je tajnu pripreme neobičnih palačinki s mediteranskim rižotom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 500 g blitva
  • 50 g kozica velika
  • pinjoli
  • mladi luk
  • češnjak
  • peršin, list
  • maslac, slani
  • riža, dugog zrna
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vino bijelo
  • riblji temeljac
  • parmezan

Priprema

  1. Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
  2. U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
  3. Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
  4. Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
  5. Palačinke puniti s rižotom i servirati.

Izvor Braco Sanjin

Posjeti Gastro.hr