gastro postao
Chef Braco Sanjin otkrio nam je tajnu pripreme neobičnih palačinki s mediteranskim rižotom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 26
Potrebno vam je
- 500 g blitva
- 50 g kozica velika
- pinjoli
- mladi luk
- češnjak
- peršin, list
- maslac, slani
- riža, dugog zrna
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- vino bijelo
- riblji temeljac
- parmezan
Priprema
- Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
- U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
- Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
- Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
- Palačinke puniti s rižotom i servirati.
Izvor Braco Sanjin