Recepti 13. listopada 2014.

Palačinka od blitve punjena rižotom od kozica

Palačinka od blitve punjena rižotom od kozica
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Braco Sanjin otkrio nam je tajnu pripreme neobičnih palačinki s mediteranskim rižotom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 500 g blitva
  • 50 g kozica velika
  • pinjoli
  • mladi luk
  • češnjak
  • peršin, list
  • maslac, slani
  • riža, dugog zrna
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vino bijelo
  • riblji temeljac
  • parmezan

Priprema

  1. Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
  2. U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
  3. Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
  4. Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
  5. Palačinke puniti s rižotom i servirati.

Izvor Braco Sanjin

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.