Palačinke od kokosa s kokosom - može li bolje?

Thinkstock
Raskošne palačinke blagih kokos aroma najbolje će se složiti s kremastom čokoladom, bijelom ili tamnom, manje je važno...
Vidi originalni članak

Jednostavne i tako dobre kokos palačinke pripremaju se brzinski, a zatim nestaju u trenu. Želite li dodatno začiniti pripremu, kokosovo brašno najprije kratko tostirajte dok ne poprimi lagano smeđu boju. Na taj će način okus kokosa biti još intenzivniji. Poslužite ih uz kakav dobar preljev od bijele čokolade, a zatim pospite bademima i još malo kokosa. Okrenite se i tanjur će biti prazan!

Potrebno vam je:

  • 120 g brašna
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 ml mlijeka
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Najprije pomiješajte brašno, kokosovo brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
  2. U drugoj posudi sjedinite mlijeko, jaje i kokosovo ulje.
  3. Smjese moraju biti bez grudica.
  4. Povežite mokre i suhe sastojke i dobro pomiješajte.
  5. Na tavu stavite malo kokosovog ulja ili kockicu maslaca, dodajte smjesu u manjoj količini i pazite da se ne razlije previše.
  6. Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr