Kolumne 2084 prikaza 06. ožujka 2017.

Genijalna promjena: Banana palačinke

Lili Bašić Capaccetti
Ove ukusne palačinke su napravljene bez jaja pa su odličan izbor za sve koji ih ne smiju konzumirati, ali i za sve koji žele probati nešto novo!

Banana im daje sočnost, javorov sirup slatkoću, a pirovo brašno divan, pomalo orašast okus. Odlične su i sa slanutkovim brašnom u gluten-free verziji!

Sastojci za banana palačinke (za 2 osobe)

  • 1 banana, izgnječena
  • 1 šalica pirovog brašna (ili slanutkovog za gluten-free verziju)
  • 1 žličica praska za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 žličica vanilin ekstrakta
  • 3/4 šalice bademovog mlijeka (ili drugog mlijeka po izboru)
  • kokosovo ulje za prženje

Napomena: 1 šalica = 250 ml

 | Author: Lili Bašić Capaccetti Lili Bašić Capaccetti

Priprema:

  1. Izgnječite bananu vilicom.
  2. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. U drugoj posudi pomiješajte bademovo mlijeko, izgnječenu bananu, javorov sirup i vanilin ekstrakt.
  4. Dodajte suhim sastojcima i sve dobro promiješajte.
  5. Na tavi zagrijte kokosovo ulje i pržite palačinke (2 žlice smjese po palačinki).
  6. Palačinku okrenite na drugu stranu kad se pojave mjehurići.
  7. Poslužite još tople s javorovim sirupom, orasima i kakao zrncima, ili po želji.

Dobar tek!

Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.