Banana im daje sočnost, javorov sirup slatkoću, a pirovo brašno divan, pomalo orašast okus. Odlične su i sa slanutkovim brašnom u gluten-free verziji!
Sastojci za banana palačinke (za 2 osobe)
- 1 banana, izgnječena
- 1 šalica pirovog brašna (ili slanutkovog za gluten-free verziju)
- 1 žličica praska za pecivo
- prstohvat soli
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žličica vanilin ekstrakta
- 3/4 šalice bademovog mlijeka (ili drugog mlijeka po izboru)
- kokosovo ulje za prženje
Napomena: 1 šalica = 250 ml
Priprema:
- Izgnječite bananu vilicom.
- U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi pomiješajte bademovo mlijeko, izgnječenu bananu, javorov sirup i vanilin ekstrakt.
- Dodajte suhim sastojcima i sve dobro promiješajte.
- Na tavi zagrijte kokosovo ulje i pržite palačinke (2 žlice smjese po palačinki).
- Palačinku okrenite na drugu stranu kad se pojave mjehurići.
- Poslužite još tople s javorovim sirupom, orasima i kakao zrncima, ili po želji.
Dobar tek!
Lili možete pratiti na njenom blogu Travelling oven, instagramu, kao i na Fb stranici.