Parmigiana s kuskusom

Tradicionalno talijansko jelo poznati je gastronomski proizvod
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 600

Potrebno vam je

  • 2 g patlidžan
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g mozzarella
  • 400 g kuskus
  • 6 dl voda
  • 10 g maslac, slani
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Patlidžane narežite na ploške debele jedan centimetar, posolite i stavite da odstoje dvadesetak minuta da izgube gorčinu. Ocijedite im suvišnu tekućinu i uvaljajte ih u brašno. Ispecite ih s obje strane na vrućem ulju i izvadite na kuhinjski papir da se osuše
  2. Na ulju pirjajte sjeckani luk dok ne postane staklast, potom dodajte češnjak i pričekajte dok na pusti miris. Tada dodajte oguljene i očišćene rajčice (samo meso bez koštica) narezanu na kockice. Pirjajte dvadesetak minuta, a na kraju dodajte listiće bosiljka.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 ºC. U namašćenu vatrostalnu posudu (jednu veliku ili nekoliko manjih) slažite prvo umak od rajčice, potom pečene patlidžane, ploške mozzarelle, pa ponovite istim redoslijedom dok ima sastojaka. Pospite parmezanom i stavite u pećnicu na dvadeset minuta da se zapeče.
  4. Za to vrijeme pripremite kuskus. Prelijte kuskus kipućom vodom, posolite, dodajte maslac i miješajte na laganoj vatri 4 minute, po potrebi podlijevajte kipućom vodom.

Tradicionalno talijansko jelo poznati je gastronomski proizvod

Posjeti Gastro.hr