Pašteta od čvaraka - ovo naprosto morate isprobati!
Savršen dodatak svakom blagdanskom stolu bit će i predjelo u obliku bogate paštete od čvaraka...
Tek nekoliko jednostavnih sastojaka poput jaja, kiselog vrhnja ili sirnog namaza te glavice luka bit će dovoljni da od hrskavog svinjskog slatkiša napravite genijalan namaz.
Kombinaciji možete dodati i začine poput ljute, slatke i dimljene mljevene paprike, koji režanj češnjaka i svježe začinsko bilje po želji. Zaigrajte se okusima, tostirajte kruh i uživajte u genijalnom spoju okusa u samo nekoliko minuta.
Osim ovog, čvarke uvijek možete usitniti, dodati im omiljeno sezonsko začinsko bilje, pa ih ubaciti u domaću kosanu mast te je pretvoriti u novu vrstu namaza. Ovakva, jednostavnija verzija paštete definitivno će probuditi najdraža sjećanja iz djetinjstva.
Potrebno vam je:
- 300 g čvaraka
- 4 jaja
- 2 žlice sirnog namaza ili kiselog vrhnja
- 1 manja glavica luka
- prstohvat timijana
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
Postupak pripreme:
- Najprije usitnite čvarke.
- Dodajte im ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete paštetu.
- Poslužite na kruhu, tostu ili krekerima.
Dobar tek!