Tek nekoliko jednostavnih sastojaka poput jaja, kiselog vrhnja ili sirnog namaza te glavice luka bit će dovoljni da od hrskavog svinjskog slatkiša napravite genijalan namaz.
Kombinaciji možete dodati i začine poput ljute, slatke i dimljene mljevene paprike, koji režanj češnjaka i svježe začinsko bilje po želji. Zaigrajte se okusima, tostirajte kruh i uživajte u genijalnom spoju okusa u samo nekoliko minuta.
Osim ovog, čvarke uvijek možete usitniti, dodati im omiljeno sezonsko začinsko bilje, pa ih ubaciti u domaću kosanu mast te je pretvoriti u novu vrstu namaza. Ovakva, jednostavnija verzija paštete definitivno će probuditi najdraža sjećanja iz djetinjstva.
Potrebno vam je:
- 300 g čvaraka
- 4 jaja
- 2 žlice sirnog namaza ili kiselog vrhnja
- 1 manja glavica luka
- prstohvat timijana
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
Postupak pripreme:
- Najprije usitnite čvarke.
- Dodajte im ostale sastojke i blendajte dok ne dobijete paštetu.
- Poslužite na kruhu, tostu ili krekerima.
Dobar tek!