gastro postao
Leća i meso idealan su spoj kada su u pitanju aromatične paštete. Pripremi blender, dobru dozu začina i navali.
Puretina, leća, ljutika, prošek i korijander savršena su kombinacija za najfiniju paštetu. Navedenim sastojcima možeš dodati i orašaste plodove poput oraha ili lješnjaka koji će se sjajno složiti uz ovaj spoj okusa.
Paštetu posluži za doručak, večeru ili kao snack uz čašu dobrog vina. Izvrsno će se složiti i uz tostirani kruh, krekere ili grisine.
Potrebno vam je:
- 55 g leće
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 kom ljutike
- 1 režnja češnjaka
- 450 g mljevene puretine
- 115 g pileće ili pureće jetre
- 3 žlice prošeka
- 30 g korijandra
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Leću stavi u lonac i prelij vodom pa pusti da zavrije. Kuhaj oko 45 minuta. Ocijedi i ostavi sa strane.
- Zagrij ulje na tavi pa preprži ljutiku i češnjak na umjerenoj vatri oko dvije minute.
- Smanji vatru te dodaj mljevenu puretinu i jetrica.
- Prži uz miješanje oko deset minuta. Ulij prošek, pusti da zavrije i ostavi smjesu da kuha oko dvije minute. Posoli i popapri.
- Prebaci smjesu u mikser, dodaj listove korijandra i skuhanu leću te miksaj dok ne dobiješ teksturu paštete.
- Sve sastojke možeš zdrobiti i vilicom.
- Ohladi u hladnjaku i posluži.
Dobar tek!