Recepti 2285 prikaza 01. prosinca 2019.

Pašteta od puretine i leće - genijalan jesenski spoj

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Leća i meso idealan su spoj kada su u pitanju aromatične paštete. Pripremi blender, dobru dozu začina i navali.

Puretina, leća, ljutika, prošek i korijander savršena su kombinacija za najfiniju paštetu. Navedenim sastojcima možeš dodati i orašaste plodove poput oraha ili lješnjaka koji će se sjajno složiti uz ovaj spoj okusa.

 

Pašteta Možda vas zanima... Lagano i brzo: Pašteta od bukovača, leće i oraha Recepti

 

Paštetu posluži za doručak, večeru ili kao snack uz čašu dobrog vina. Izvrsno će se složiti i uz tostirani kruh, krekere ili grisine. 

 | Author: Getty Images Getty Images


Potrebno vam je:

  • 55 g leće
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 kom ljutike
  • 1 režnja češnjaka
  • 450 g mljevene puretine
  • 115 g pileće ili pureće jetre
  • 3 žlice prošeka
  • 30 g korijandra
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Leću stavi u lonac i prelij vodom pa pusti da zavrije. Kuhaj oko 45 minuta. Ocijedi i ostavi sa strane.
  2. Zagrij ulje na tavi pa preprži ljutiku i češnjak na umjerenoj vatri oko dvije minute. 
  3. Smanji vatru te dodaj mljevenu puretinu i jetrica. 
  4. Prži uz miješanje oko deset minuta. Ulij prošek, pusti da zavrije i ostavi smjesu da kuha oko dvije minute. Posoli i popapri.
  5. Prebaci smjesu u mikser, dodaj listove korijandra i skuhanu leću te miksaj dok ne dobiješ teksturu paštete. 
  6. Sve sastojke možeš zdrobiti i vilicom. 
  7. Ohladi u hladnjaku i posluži.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.