Iskoristi sezonu patlidžana i pripremi kremasti baba ganoush
Popularni namaz od patlidžana, baba ganoush, možeš jesti s pita kruhom, namazati ga na hrskavi tost ili uz hrskavo svježe povrće. Okus ovog namaza je po dimljenom, odnosno, zapečenom patlidžanu.
Također, baba ganoush izvrstan je i kao prilog pohanom mesu ili ribi. Nikako nemoj preskočiti tahini pastu koja baba ganoush umaku daje jedinstven okus.
Pečeni patlidžan
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Baba ganoush - namaz od patlidžana
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Patlidžan
2
kom
Sok od limuna
0,50
kom
Češnjak
4
režanj
Tahini
2
žlica
Svježe mljeveni crni papar
Sol
Maslinovo ulje
Mljevena paprika - slatka
Sjemenke sezama
Postupak
Prereži patlidžane na polovice i obilno ih posoli. Ostavi 10-ak minuta da patlidžan pusti vlagu pa ju pokupi papirnatim ručnikom.
Polovice patlidžana peci u pećnici 20 minuta na 180 stupnjeva.
Ohladi ih u potpunosti i oguli pa prebaciti u blender.
Dodaj sok od pola limuna, češnjak, tahini pastu, sol i papar pa dobro izblendaj.
Posluži u posudici preliveno maslinovim uljem, posuto s malo crvene paprike i sezama za ukras.