Recepti 27. ožujka 2023.

Fina pašteta od piletine - baršunasti namaz za sve prilike

Pašteta
Pileća pašteta foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan recept daje neodoljivo glatku i kremastu paštetu, zahvaljujući odličnom sljubljivanju svih sastojaka i vinjaku

Uskrs je slavlje za sve kršćane diljem svijeta, a pripremanje posebnog slavljeničkog jelovnika i okupljanje obitelji oko stola jedan od najljepših trenutaka. Za taj se dan svi pripremamo i želimo iskazati umijeće kuhanja, koristeći pomno odabrane sastojke uz prave recepte, te s lakoćom možemo uspješno popuniti svoj uskrsni stol.

Najviše volimo jela koja su jednostavna za kuhanje, ali koja osvajaju okusima, a takvo je definitivno i ovo. Pašteta od pilećeg bijelog mesa i jetrica savršen je dodatak bilo da je samu namažeš na kruh ili poslužiš uz neko jelo.

 

Možda vas zanima... Pašteta od puretine i leće - kad ti svi drugi namazi dosade... Recepti

 

Paštete su inače toliko svestrano, ali često podcijenjeno jelo koje se može servirati za doručak, ali i kao predjelo ili dodatak za ručak!

 | Author: Shutterstock Pašteta od pilećeg bijelog mesa i jetrica foto: Shutterstock

Fina pašteta od piletine

Sastojci (za 8 osoba):

  • 80 dag čistog pilećeg bijelog mesa
  • 2 glavice luka
  • 20 dag pileće jetre
  • 7,5 dl slatkog vrhnja
  • 1-2 žlice ukiseljenog zelenog papra
  • 1-2 žličice limunovog soka
  • 6 listića želatine
  • ¼ l vinjaka

 

Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

Priprema:

  1. Dva komada pilećih prsa prži s obje strane 4 minute. Posoli, popapri i izvadi iz ulja, na kojem 3 minute prži nasjeckani luk i narezanu jetru.
  2. Posoli i popapri. Preostalu piletinu i ohlađenu jetru dvaput samelji, primiješaj limunov sok, vrhnje i zeleni papar. Posoli i popapri po želji. 
  3. Time napuni do polovice visine vatrostalnu posudu (najbolje od ¾ l), Poslaži isprženu piletinu i pokrij smjesom. Poklopi i peci 50 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva. Iz posude ocijedi tekućinu što se skupila. Neka se pašteta ohladi.
  4. Želatinu namoči u vinjak, pa malo zagrij da se otopi. Nalij na paštetu.

 

Možda vas zanima... Pašteta od čvaraka - ovo naprosto morate isprobati! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.