Pečena piletina s bundevom

Hrskava korica piletine i pečena bundeva odlično će pasati u jesenskom ručku
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 21

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 300 g bundeva
  • 1 kom paprika, babura
  • 3 režanj češnjak
  • ružmarin
  • sol
  • papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Piletinu marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju.
  2. Tikvicu, bundevu i papriku narežite na veće komade, začinite sa soli, paprom i listićima ružmarina, dodajte češnjak u ljusci. Ostavite da se marinira pola sata.
  3. Piletinu popržite na tavi s obje strane.
  4. U posudu za pečenje stavite povrće, na njega posložite piletinu, posudu prekrijte folijom i pecite 40 min na 200°C. Nakon 40 minuta uklonite foliju, uključite samo gornje grijače na pećnici i zapecite 5 min da bataci dobiju hrskavu, zlatnu koricu.
Posjeti Gastro.hr