gastro postao
Hrskava korica piletine i pečena bundeva odlično će pasati u jesenskom ručku
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 21
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 1 kom tikvice, zelene
- 300 g bundeva
- 1 kom paprika, babura
- 3 režanj češnjak
- ružmarin
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Piletinu marinirajte u soli, papru i maslinovom ulju.
- Tikvicu, bundevu i papriku narežite na veće komade, začinite sa soli, paprom i listićima ružmarina, dodajte češnjak u ljusci. Ostavite da se marinira pola sata.
- Piletinu popržite na tavi s obje strane.
- U posudu za pečenje stavite povrće, na njega posložite piletinu, posudu prekrijte folijom i pecite 40 min na 200°C. Nakon 40 minuta uklonite foliju, uključite samo gornje grijače na pećnici i zapecite 5 min da bataci dobiju hrskavu, zlatnu koricu.