Pečena piletina s grožđem: Čista petica

Thinkstock
Možda nikada niste mislili da ćete spojiti grožđe s piletinom, ali nakon što isprobate recept s portala Food52 zaljubit ćete se u ovaj naizgled nespojivi spoj.
Vidi originalni članak

Umjesto tipičnih kombinacija s narančom, limunom i poznatim marinadama, upustite se u nešto novo s grožđem i umakom od vermuta.

 

Pašta + fini umak Piletina s maslinama i rajčicom na talijanski način

 

Sastojci za dvije osobe:

  • pola kilograma crvenog grožđa bez koštica
  • 2 pileća batka
  • češnjak
  • svježi ružmarin
  • maslinovo ulje
  • žlica vinskog octa
  • sol, papar

 

iznenađujuće jednostavno Pečena piletina s kraljevskog dvora

 

 

Za umak: luk, vermut, povrtna kocka ili pileći temeljac, maslac, sol, peršin i nekoliko kapi limuna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Operite i osušite grožđe. Prelijte grožđe s maslinovim uljem i solju.
  2. Dodajte pileće batke dodavajući začine, pecite oko pola sata i po potrebi okrenite.
  3. U posebnoj tavi pripremite umak od gore navedenih sastojaka i stavite piletinu iz pećnice u umak i uživajte samo ili s prilogom po želji.
Posjeti Gastro.hr