gastro postao
Možda nikada niste mislili da ćete spojiti grožđe s piletinom, ali nakon što isprobate recept s portala Food52 zaljubit ćete se u ovaj naizgled nespojivi spoj.
Umjesto tipičnih kombinacija s narančom, limunom i poznatim marinadama, upustite se u nešto novo s grožđem i umakom od vermuta.
Sastojci za dvije osobe:
- pola kilograma crvenog grožđa bez koštica
- 2 pileća batka
- češnjak
- svježi ružmarin
- maslinovo ulje
- žlica vinskog octa
- sol, papar
Za umak: luk, vermut, povrtna kocka ili pileći temeljac, maslac, sol, peršin i nekoliko kapi limuna
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Operite i osušite grožđe. Prelijte grožđe s maslinovim uljem i solju.
- Dodajte pileće batke dodavajući začine, pecite oko pola sata i po potrebi okrenite.
- U posebnoj tavi pripremite umak od gore navedenih sastojaka i stavite piletinu iz pećnice u umak i uživajte samo ili s prilogom po želji.