Pečena rajčica - omiljeni crveni plod nikad nije imao bolji okus

Getty Images
Tek tri sastojka potrebna su vam da od rajčice napravite prilog koji će oduševiti baš svakog tko ga isproba.
Vidi originalni članak

Maslinovo ulje, slatke cherry rajčice i začinsko bilje po želji bit će dovoljni da rajčicu pretvorite u nezaboravan prilog. Pripremite štapiće za ražnjiće i sačuvajte desetak minuta vremena za kraj grilanja pa se bacite na pripremu sočnih, slatkastih i aromatičnih ražnjića.

 

Sezona je... Pečena paprika - mirisni prilog koji osvaja na prvo pečenje

 

Rajčice ubacite u posudu, obilno ih začinite maslinovim uljem i začinskim biljem po želji te dobro promiješajte. Birajte bilje poput bosiljka, peršina, vlasca ili mente, a dodati možete i sol i papar. Koristite li domaće rajčice prirodno slatkastih okusa, dodatni začini neće biti potrebni.

Ražnjićima od cherry rajčica, naravno, dodati možete i drugo povrće poput tikvica, paprike, pa čak i piletinu.

 

Ideja za pet! Kruh s grilla - nova razina hrskavog priloga

 

Rajčice ostavite u posudi nekih 15 minuta, a zatim ih nabodite na štapiće za ražnjiće. Dok se na grillu još uvijek peče meso, dodajte i ražnjiće pa pustite da pokupe mesne ili riblje sokove. Pecite dok rajčica ne poprimi boju i smeđe tragove od rešetke.

Rajčice prije posluživanja možete poprskati ostatkom aromatičnog ulja u kojem su prvotno stajale, začinite ih krupnom soli ili čak slanim sirom poput fete, dodajte na hrskavi kruh ili poslužite na sočnom odresku.

Pečene rajčice možete pripremiti i u pećnici.

 

Iskoristite sezonu Pravo je vrijeme da sezonsko pečeno povrće pretvorite u najfiniji prilog

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr