Pečene paprike neće vam zvučati primamljivo sve dok se i sami ne upustite u pripremu. Nakon pola sata pečenja, vašom će se kuhinjom proširiti divni mirisi, a zazubice se stvoriti same od sebe.
Birajte veće i mesnatije paprike, pripremite i nekoliko režnjeva češnjaka, maslinovo ulje, sol i papar. Papriku možete ostaviti u komadu, no želite li u njoj uživati što prije, možete je prepoloviti ili narezati na veće komade. Položite je u posudu za pečenje, najbolje na papir za pečenje. Dodajte joj dobru dozu maslinovog ulja, a zatim pomoću malog ribeža za sir, po paprici naribajte i češnjak. Kombinaciji možete dodati i začinsko bilje po želji, no bit će dovoljni i samo sol i papar.
Sve zajedno upakirajte u papir za pečenje, pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Mi ih volimo dobro umotati, a zatim ih zadnjih 15 minuta odmotati kako bi poprimile boju, no možete ih i odmah peći u potpunosti otkrivene. Paprike pecite oko pola sata ili dok ne poprime boju.
Bogate i aromatične bit će idealan prilog baš svakom sezonskom jelu. Kombinirajte ih s mesnim jelima ili tek uz tanjur omiljene žitarice. Sjajno će nadopuniti okuse prosa i heljde, a pomiješati ih možete i s al dente skuhanom tjesteninom i feta sirom.
Također, pečenu papriku sjajno nadopunjuju i mliječni dodaci poput kiselog vrhnja, gustog grčkog jogurta i kajmaka.
Dobar tek!