Špajza 13. rujna 2018.

Pečena paprika - mirisni prilog koji osvaja na prvo pečenje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečena rog paprika najjednostavniji je prilog koji možete zamisliti, a iza sebe ostavlja neodoljivo dobre mirise i okuse te vas tjera da ga ponovite barem jednom tjedno, uz meso, žitarice ili drugo sezonsko povrće. Ma nije ni bitno, samo da je pečene paprike!

Pečene paprike neće vam zvučati primamljivo sve dok se i sami ne upustite u pripremu. Nakon pola sata pečenja, vašom će se kuhinjom proširiti divni mirisi, a zazubice se stvoriti same od sebe. 

 

Paprike Možda vas zanima... Punjene, pečene, sa sirom... 10 recepata s paprikama Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Birajte veće i mesnatije paprike, pripremite i nekoliko režnjeva češnjaka, maslinovo ulje, sol i papar. Papriku možete ostaviti u komadu, no želite li u njoj uživati što prije, možete je prepoloviti ili narezati na veće komade. Položite je u posudu za pečenje, najbolje na papir za pečenje. Dodajte joj dobru dozu maslinovog ulja, a zatim pomoću malog ribeža za sir, po paprici naribajte i češnjak. Kombinaciji možete dodati i začinsko bilje po želji, no bit će dovoljni i samo sol i papar.

Sve zajedno upakirajte u papir za pečenje, pa ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva. Mi ih volimo dobro umotati, a zatim ih zadnjih 15 minuta odmotati kako bi poprimile boju, no možete ih i odmah peći u potpunosti otkrivene. Paprike pecite oko pola sata ili dok ne poprime boju.

 

Možda vas zanima... Bruschette s patlidžanom, cherry rajčicama i krem sirom Recepti

 

Bogate i aromatične bit će idealan prilog baš svakom sezonskom jelu. Kombinirajte ih s mesnim jelima ili tek uz tanjur omiljene žitarice. Sjajno će nadopuniti okuse prosa i heljde, a pomiješati ih možete i s al dente skuhanom tjesteninom i feta sirom.

Također, pečenu papriku sjajno nadopunjuju i mliječni dodaci poput kiselog vrhnja, gustog grčkog jogurta i kajmaka.

 

Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak Možda vas zanima... Brzi ručak: Falafel u tortilji, pečeno povrće i umak Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.