Osim sjajnih okusa, pečeno povrće bit će sjajna ideja kada se zaželite brzog ručka raskošnih okusa. One zadnje tikvice, patlidžani, rajčica, paprika, luk i slatkasta mrkva bit će upravo idealni za takva jela. Pretvorite ih u slastan prilog, pa ih kombinirajte s omiljenim žitaricama, tjesteninom ili same, kao prilog mesnim i ribljim delicijama.
Kombinacija patlidžana i rajčica, uz dosta maslinovog ulja, origano i bosiljak, sol i papar, u pećnici će stvoriti fini, kremasti umak koji će biti ukusan čak i dan nakon pripreme, dok će pečene paprike, posebice crvena rog paprika, tikvica, mrkva, luk i patlidžan stvoriti genijalan i tako mirisan prilog uz mesne i riblje odreske.
Sve što trebate jest dobro oprati povrće, nasjeckati ga, pa ubaciti u posudu za pečenje, začiniti, dodati mu maslinovog ulja, pa ubaciti u pećnicu na 200 stupnjeva, na pola sata ili dok povrće ne omekša.
Za to vrijeme skuhajte rižu, tjesteninu, bulgur ili kus kus, meso ili ribu, pripremite salatu i uživajte u najfinijem sezonskom ručku.
Dobar tek!