Recepti 16. rujna 2018.

Pravo je vrijeme da sezonsko pečeno povrće pretvorite u najfiniji prilog

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečeno povrće daje puno više okusa od kuhanog, a dodate li mu dobru dozu maslinovog ulja i koji aromatični začin, možete ga pretvoriti i u fini, kremasti umak.

Osim sjajnih okusa, pečeno povrće bit će sjajna ideja kada se zaželite brzog ručka raskošnih okusa. One zadnje tikvice, patlidžani, rajčica, paprika, luk i slatkasta mrkva bit će upravo idealni za takva jela. Pretvorite ih u slastan prilog, pa ih kombinirajte s omiljenim žitaricama, tjesteninom ili same, kao prilog mesnim i ribljim delicijama.

 

Tjestenina s patlidžanom i rajčicom Možda vas zanima... As iz rukava: Tjestenina s patlidžanom i rajčicom Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Kombinacija patlidžana i rajčica, uz dosta maslinovog ulja, origano i bosiljak, sol i papar, u pećnici će stvoriti fini, kremasti umak koji će biti ukusan čak i dan nakon pripreme, dok će pečene paprike, posebice crvena rog paprika, tikvica, mrkva, luk i patlidžan stvoriti genijalan i tako mirisan prilog uz mesne i riblje odreske.

 

Pizza od tortilje s mozzarellom i povrćem Možda vas zanima... Pizza od tortilje s mozzarellom i povrćem Recepti

 

Sve što trebate jest dobro oprati povrće, nasjeckati ga, pa ubaciti u posudu za pečenje, začiniti, dodati mu maslinovog ulja, pa ubaciti u pećnicu na 200 stupnjeva, na pola sata ili dok povrće ne omekša.

Za to vrijeme skuhajte rižu, tjesteninu, bulgur ili kus kus, meso ili ribu, pripremite salatu i uživajte u najfinijem sezonskom ručku.

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.