Pečena teleća rebra s krumpirima

Stockfood
Ideja za subotnji ili nedjeljni ručak od kojeg će vam mirisati cijela kuća. A i susjedima...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 610

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 režanj češnjak
  • paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 80 ml ulje suncokretovo
  • sol
  • ružmarin
  • 500 g teleća rebra

Priprema

  1. Meso operite, posušite, natrljajte solju i stavite u lim za pečenje. U lončiću zagrijte ulje pa prelijte po mesu. Pospite ružmarinom, prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći na 250°C 15-ak min pa smanjite na 180°C.
  2. U međuvremenu očistite i narežite (ako su veći) krumpire i drugo povrće. Kad je meso napola pečeno, nakratko ga izvadite. U lim stavite krumpire s povrćem. Malo posolite i polijte uljem.
  3. Vratite meso na krumpire, dodajte šalicu vruće vode i ponovno prekrijte folijom. Pecite oko sat vremena, pola sata na donjoj rešetki, a onda dignite na srednju.
  4. Izvadite, pričekajte deset minuta da se opusti i poslužite najdražima. Dobar tek!

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr